Indhold

Kalender

Kontakt

Opskrifter

Postkort

Julesange

Jule-sjov

Jule musik

Nytår

Jule-Nytårs link

Script

   

Julebal i nisseland m. Lille Per

 

 

        

Julemærkehjemmenes ris à l'amande (4 pers.):

1 dl grødris, 1 del vand, 4 dl skummet- mini- el. letmælk, 50 gr. smuttede og grofthk. mandler, 1/4 tsk. salt, 1/2 stang vanille, 1/2 dl. florsukker, 1 dl. Matildecreme.
Kog risene op med vandet, og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger godt. Tilsæt salt og læg låg på.

Pak gryden godt ind i dyner, og lad den stå minimum 1 time, gerne længere.

Afkøl grøden og rør den med florsukker, hakkede mandler og kornene fra vanillestangen.

Til sidst vendes Matildecremen i.

Kirsebærsauce:

1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g), evt. 25 gr. sukker, 2 tsk. kartoffelmel, 1/2 dl. vand
Kog dessertkirsebærrene op og tilsæt sukkeret hvis du synes.

Rør en jævning af vand og kartoffelmel, tag gryden af varmen, og tilsæt jævningen under omrøring.
Velbekomme fra Julemærkehjemmene   > For download i text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tilbageknap

Opdateret den 16-11-12

Per Christensen    2005/2011 P.C.    Kontakt Webmaster